R.V.G. Luining

DSC_1380 Rob LuiningWelkom hier in de praktijk.

Het dagelijkse (maandag t/m vrijdag) spreekuur is volgens afspraak ( Globaal 08.00-11.00, 13.30-14.30 en 16.00-17.00 uur). In de lunchpauze  (12.00-14.00) en op woensdagmiddag is geen spreekuur gepland, maar is de praktijk wel open voor dringende zaken. Het gezamenlijke spoednummer voor alle artsen van praktijk Het Centrum is 491666. U kunt bij spoed ook altijd de ‘1’ toetsen als u in de wacht staat bij de huidige nieuwe telefooncentrale. Ook is het mogelijk 24 uur per dag  (chronisch doorlopende) herhaalrecepten in te spreken. Hiervoor gebruikt u toets ‘2’. Hoeveel tijd? Wilt u rekening met een goede inschatting van de benodigde spreekuurtijd. De gebruikelijke spreekuurtijd  van tien minuten blijkt net voldoende voor 1 vraag, of 2 kleine vragen per persoon. Extra tijd graag vooraf overleggen met de assistente. Zo krijgt uw vraag de aandacht die deze verdient! Sommige verrichtingen vergen altijd extra tijd: kleine chirurgische verrichting of het plaatsen van een spiraaltje.

Elders leest u hoe u digitaal met ons kunt communiceren via MijnGezondheid.net. Veilig E-mail- contact, digitaal herhaalrecepten aanvragen en uw dossier bijhouden.

Op woensdagmorgen en donderdag kunt u afspraken maken bij mevrouw J. Ploegmakers, huisarts. Deze tijden benut ik voor niet aan het spreekuur gebonden activiteiten zoals overleg met andere zorgverleners. Inmiddels is zij al vele jaren vertrouwd met Het Centrum.

Bij chronische aandoeningen als Diabetes  en COPD werken we al langer met partners  voor de begeleiding. Inmiddels bieden we patiënten met hart- en vaatziekten ook een nog betere aanvullende begeleiding. Samen met een aantal fysiotherapiepraktijken en apotheek komen we dan tot ‘ketenzorg’. Ook de diëtiste is hierbij betrokken. Zie hiervoor het ‘kopje’ WSV/wijksamenwerkingsverband Het Centrum en Alphen Op Een Lijn. 

Als u belt naar de praktijk is het eerste contact met  de assistentes Yvonne en Reina (of een van de andere aanwezige assistentes).  Stelt u gerust uw vragen aan hen en zij helpen u op weg of overleggen met mij. 

Telefonisch spreekuur 11.30-12.00 uur (476677) = gelijk aan praktijknummer. U krijgt de dokter direct aan de lijn.

Goede voornemens? Zoals stoppen met roken? Maak een plan en voer het uit. Is dat moeilijk of heeft dat eerder al tot teleurstelling geleid: overleg en misschien kunnen we helpen!

Bent u op zoek naar betrouwbare informatie over de meest voorkomende ziektebeelden? Kijk dan eens op: www.thuisarts.nl Nieuw zijn onder meer de LEEFSTIJL-modules over gezond eten, bewegen etc.

Dit jaar verloopt de griepcampagne anders dan u gewend bent vanwege covid-19. U wordt uitgenodigd op 7 0f 14 oktober op een vaste tijd om zoveel mogelijk drukte vermijden. We hebben er allemaal belang bij dat we veilige omstandigheden creëren. Lukt dat tijdstip echt niet dan volgt er nog een nader te bepalen herkansing in december. We vragen uw medewerking!  Elders leest u meer over de griepprik (en de pneumokokprik voor 73-79-jarigen).

Afwezigheid: in de herfstvakantieweek van dinsdag 20-10 t/m vrijdag 24-10-20. In deze week nemen dr Ploegmakers en de andere collega’s waar volgens letterindeling.

 

Bent u nieuw in de praktijk of wilt u dit nog eens rustig nalezen, print dan onderstaande brief uit voor thuis:

Brief informatie Huisartsen Het Centrum – dr Luining

Laatste wijziging: 20 oktober 2020

Geef een reactie