R.V.G. Luining

 DSC_1380 Rob LuiningWelkom hier in de praktijk.

Het dagelijkse (maandag t/m vrijdag) spreekuur is volgens afspraak ( Globaal 08.00-11.00, 13.30-14.30 en 16.00-17.00 uur). In de lunchpauze  (12.00-14.00) en op woensdagmiddag is geen spreekuur gepland, maar is de praktijk wel open voor dringende zaken. Het gezamenlijke spoednummer voor alle artsen van praktijk Het Centrum is 491666. U kunt bij spoed ook altijd de ‘1’ toetsen als u in de wacht staat bij de huidige nieuwe telefooncentrale. Ook is het mogelijk 24 uur per dag  (chronisch doorlopende) herhaalrecepten in te spreken. Hiervoor gebruikt u toets ‘2’. Hoeveel tijd? Wilt u rekening met een goede inschatting van de benodigde spreekuurtijd. De gebruikelijke spreekuurtijd  van tien minuten blijkt net voldoende voor 1 vraag, of 2 kleine vragen per persoon. Extra tijd graag vooraf overleggen met de assistente. Zo krijgt uw vraag de aandacht die deze verdient! Sommige verrichtingen vergen altijd extra tijd: kleine chirurgische verrichting of het plaatsen van een spiraaltje.

Elders leest u hoe u digitaal met ons kunt communiceren via MijnGezondheid.net. Veilig E-mail- contact, digitaal herhaalrecepten aanvragen en uw dossier bijhouden.

Op woensdagmorgen en donderdag kunt u afspraken maken bij mevrouw J. Ploegmakers, huisarts. Deze tijden benut ik voor niet aan het spreekuur gebonden activiteiten zoals overleg met andere zorgverleners. Inmiddels is zij al vele jaren vertrouwd met Het Centrum.

Bij chronische aandoeningen als Diabetes  en COPD werken we al langer met partners  voor de begeleiding. Inmiddels bieden we patiënten met hart- en vaatziekten ook een nog betere aanvullende begeleiding. Samen met een aantal fysiotherapiepraktijken en apotheek komen we dan tot ‘ketenzorg’. Ook de diëtiste is hierbij betrokken. Zie hiervoor het ‘kopje’ WSV/wijksamenwerkingsverband Het Centrum en Alphen Op Een Lijn. 

Als u belt naar de praktijk is het eerste contact met  de assistentes Wilma, Marion en Reina (of een van de andere aanwezige assistentes).  Stelt u gerust uw vragen aan hen en zij helpen u op weg of overleggen met mij.

Telefonisch spreekuur 11.30-12.00 uur (476677) = gelijk aan praktijknummer. U krijgt de dokter direct aan de lijn.

Goede voornemens? Zoals stoppen met roken? Maak een plan en voer het uit. Is dat moeilijk of heeft dat eerder al tot teleurstelling geleid: overleg en misschien kunnen we helpen!

Bent u op zoek naar betrouwbare informatie over de meest voorkomende ziektebeelden? Kijk dan eens op: www.thuisarts.nl Nieuw zijn onder meer de LEEFSTIJL-modules over gezond eten, bewegen etc.

Afwezigheid: in de meivakantieweek van 3-7 mei 2021. In deze week nemen dr. Ploegmakers en de andere collega’s waar volgens letterindeling.

Bent u nieuw in de praktijk of wilt u dit nog eens rustig nalezen, print dan onderstaande brief uit voor thuis:

 

Pensionering per 1 juli 2021
Na bijna 36 jaar, waarvan 33 in een eigen praktijk, ga  ik stoppen als huisarts.
Hieronder in de brief vertel ik u uitgebreid wie mij gaat opvolgen. 

Covid-19 vaccinaties :

Enkele groepen patiënten zij nu uitgenodigd voor de centrale priklocatie Nieuwe Sloot op 9, 12 en 15 april om gevaccineerd te worden door de eigen huisarts. Het betreft de geboorte jaren 1956 en 1957 als eerste . Tevens een aantal mensen uit de hoogrisicogroep overgewicht. Binnenkort ontvangen de geboortejaren 1958, 1959 en 1960 een uitnodiging voor een afspraak van 12 mei a.s. door uw huisarts in Nieuwe Sloot. U wordt gebeld bij wijzigingen. Als u reden heeft zelf iets te willen wijzigen kan dan alleen via het callcenter.: lees hier het bericht van de organisatie:

Op dit moment worden de huisartsen plat gebeld door patienten met vragen over Astrazeneca en de mogelijkheid om hun reeds geplande afspraak te cancellen.
Vragen rondom afspraken (verplaatsen, cancellen, plannen) kunnen doorgestuurd worden naar het callcenter 06-20905119. Dit nummer is ALLEENbereikbaar tussen 17:00-20:00 uur op doordeweekse dagen.

NB: De groep 66-69 jarigen is onlangs in de gelegenheid gesteld om zelf via de overheidssite coronavaccinatie.nl een afspraak te maken voor vaccinatie bij de GGD met behulp van uw DigiD. Dit gaat sneller dan wachten op een schriftelijke uitnodiging van de GGD. Omdat de zogenaamde routekaart steeds wijzigt, geldt voor bovenstaande uiteraard een voorbehoud.

Laatste wijziging: 18 mei 2021

Geef een antwoord