Pensionering dokter Luining

27 mei 2021

Beste mensen,

Na bijna 36 jaar, waarvan 33 in een eigen praktijk, ga ik stoppen als huisarts.

De start was op 8-8-1988 in een nog op te bouwen wijk Beerendrecht aan de Trasmolen. Mijn vrouw stond mij bij als gediplomeerd doktersassistente. Na de geboorte van onze tweeling kwam de eerste assistente in dienst. De praktijk groeide en de behoefte om een breder aanbod aan huisartsenzorg te bieden eveneens. Maar het uitgangspunt bleef goede laagdrempelige zorg dichtbij, met aandacht voor de mens om wie het gaat, maar ook vernieuwend waar nodig en mogelijk.

Na een intensieve voorbereiding kon op 3-4-2006 Huisartsen Onder een Dak’ Het Centrum’ tot stand komen. Samen met de collega huisartsen Kamaran Saeed en R. Leddy is er veel bereikt. Niet 2 maar inmiddels bijna 20 medewerkers telt het team.

Ik mocht als huisarts met u meelopen in uw leven. Zoals In de beginjaren diverse geboortes bij het begeleiden van bevallingen. Door de jaren heen volgden lief en leed. Van dichtbij heb ik vele gezondheidsproblemen meegemaakt en zorg kunnen bieden tot aan het sterfbed toe. Wat ik leerde bij de een kon ik soms weer inzetten bij de ander. Juist ook hoe mensen zelf met moeilijke kwesties wisten om te gaan, heeft mij positief verrast. Met uitleg en hulp kunnen we samen zorgdragen voor onze eigen gezondheid en die van onze naasten.

Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en de rijke ervaring die ik mocht opdoen als huisarts. Want werken als huisarts is meer dan een baan voor me geworden in de afgelopen jaren.

Het stokje geef ik met een goed gevoel door aan mijn fijne opvolgers: mevrouw J.N.G.P. Ploegmakers al 8 jaar bekend in mijn praktijk , en de heer J.P. Hagen, nu 3 jaar werkend bij collega Leddy. Per 1 juli 2021 aanstaande zetten zij de huisartsenzorg voor u voort. Mijn assistentes Reina, Wilma en Marion blijven op hun post in Het Centrum.

Ik wil u bedanken voor de fijne contacten. De gezondheidszorg ga ik op iets meer afstand volgen. Ik wens u veel gezondheid en voorspoed in de toekomst: blijf gezond.

R.V.G. (Rob) Luining.
Email: luining@huisartsenhetcentrum.nl

Huisartsen het Centrum
Toussaintstraat 47a
2406 XN Alphen Aan Den Rijn

Privacyverklaring
Klachtenformulier