Vaccinaties

Als u gaat reizen naar verre bestemmingen, loopt u risico om besmet te raken met een infectieziekte. Voor veel bestemmingen, zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of zelfs verplicht. Een reizigersadvies & vaccinatie is niet alleen afhankelijk van uw reisduur en reisbestemming maar is ook afhankelijk van uw medische situatie en gezondheidstoestand.

Wij zijn helpen u graag hierin snel en goed met een advies op maat.

Op tijd laten vaccineren

Sommige vaccinaties geven alleen een effectieve bescherming als u deze een bepaalde periode voor uw reis krijgt. Dit hangt af van het soort vaccinatie, uw leeftijd, welke vaccinaties u al gehad heeft, welke reis u gaat maken en hoe lang u wegblijft. Afhankelijk van de manier van reizen zijn de sanitaire voorzieningen en de hygiëne vaak slechter dan in Nederland. Ook bevat in veel landen het drinkwater bacteriën die we in Nederland niet kennen en komen er exotische insecten voor.

 

Met een vaccinatie of malariatabletten kunt u zich tegen deze risico’s beschermen. Daarnaast is het belangrijk dat u voldoende geïnformeerd bent wat u wel en niet kunt doen. Laat u dus enkele weken voor aanvang van uw reis door een van onze professionals adviseren. U krijgt een deskundig en persoonlijk advies dat op uw reisdoel en verblijfsduur is afgestemd.

U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken met de assistente van uw huisarts.

Bijkomende kosten:

  • Voor het uitzoeken van de benodigde reizigersvaccinatie 15 euro per persoon
  • Voor het zetten van alle vaccinaties 15 euro per persoon
  • Reizigersvaccinatie boekje 2,50 euro

Vult u vooraf alvast onderstaand formulier in en neem dit mee naar het spreekuur.

ATTENTIE: gele koorts vaccinaties worden niet door ons gezet.

Huisartsen het Centrum
Toussaintstraat 47a
2406 XN Alphen Aan Den Rijn

Privacyverklaring
Klachtenformulier