Overweegt u te stoppen met roken of heeft uw arts u een stop roken advies gegeven?  

 

De laatste jaren is er in de media veel aandacht voor tabak en de schadelijke gevolgen hiervan, niet alleen voor de roker zelf maar ook voor mens en dier in diens omgeving.   

Wist u dat in tabaksrook meer dan 4000 chemische stoffen toegevoegd zijn? 

Vele (ex)rokers weten uit ervaring hoe moeilijk het is om te stoppen en hebben mogelijk al een of meerdere pogingen ondernomen om onafhankelijk te worden van de sigaret.  Roken is een bewezen zware verslaving.  

In onze praktijk is Marijke Huitema Stoppen Met Roken coach. Zij begeleidt sinds 2009 patiënten die de wens hebben om te stoppen met roken. Een Stoppen Met Roken Coach is een opgeleide professional die opgenomen is in het landelijk Kwaliteitsregister:

http://www.kwaliteitsregisterstopmetroken.nl/ 

Gecombineerd met deze coaching worden begeleiding en eventuele hulpmiddelen vergoed vanuit de basisverzekering.  

 

Wat mag u van de hulp verwachten: 

Allereerst is iedereen ook welkom voor een oriënterend of informatief gesprek zonder vervolg. Het coaching programma is maatwerk. Niet iedereen heeft dezelfde begeleiding nodig.  Het is aangetoond dat een goede voorbereiding de kans op slagen flink kan vergroten.  

Een ieder die zich aanmeldt krijgt een of twee voorbereidende gesprekken van 30 minuten. In deze gesprekken worden ook de hulpmiddelen besproken. U plant vervolgens de stopdatum en kiest, indien mogelijk, het hulpmiddel. In het geval van medicatie is de toestemming van uw eigen huisarts noodzakelijk. Rondom de stop-dag is er telefonisch contact gevolgd door een consult na 1 of 2 weken. Daarna is het maatwerk. Het laatste (telefonische) contact vindt plaats als u een jaar gestopt bent.  

Spreekt de hulp u aan? Maak gerust een vrijblijvende afspraak. 

 

Huisartsen het Centrum
Toussaintstraat 47a
2406 XN Alphen Aan Den Rijn

Privacyverklaring
Klachtenformulier