Nieuws


3 oktober 2023 Geen categorie

De eerste coronaprikken van de najaarsronde 2023 worden vanaf 2 oktober gezet.

Op deze website vindt u alle informatie en het antwoord op uw vragen: https://mijnvraagovercorona.nl/nl

Personen boven de 60 jaar ontvangen een uitnodigingsbrief van het RIVM voor de coronaprik. Alle brieven worden verdeeld over de maand oktober verstuurd.

Andere doelgroepen die ook de coronaprik kunnen halen maar geen uitnodigingsbrief ontvangen, hebben we op een rij gezet. U kunt ook een coronaprik krijgen als u:

  • tussen de 18 t/m 59 jaar bent en jaarlijks wordt uitgenodigd voor een griepprik
  • zwanger bent
  • werkend in de zorg bent
  • een medisch hoog risico hebt
  • verblijft in een (zorg)instelling en daar jouw uitnodiging ontvangt

Meer informatie over de vaccinatiemogelijkheden en locaties in onze regio? Kijk dan op de site van de GGD Hollands Midden.2 oktober 2023 Geen categorie

Dit jaar geven wij griepprikken en pneumokokkenprikken op woensdag 25 oktober 2023.

Patiënten die de prik mogen halen, hebben een uitnodiging per post ontvangen. Heeft u geen brief ontvangen, maar denkt u wel in aanmerking te komen voor de griepprik? Neem dan graag contact op met de praktijk.

Kunt u niet op de datum uit de brief? Dan kunt u de prik op een later moment krijgen. U kunt in week 44 (30 oktober t/m 3 november) naar de huisartsenpraktijk bellen: dan kunnen wij u vertellen wanneer de inhaaldatum is.

Meer informatie over de griepprik: https://www.thuisarts.nl/griep/ik-wil-griep-voorkomen-griepprik

Meer informatie over de pneumokokkenprik: https://www.thuisarts.nl/prik-tegen-pneumokokken/ik-denk-erover-om-prik-tegen-pneumokokken-te-halen4 april 2023 Geen categorie

Beste lezer,

Hierbij ontvangt u de nieuwe digitale versie van Beter. Een nummer met een frisse look en veel nieuwe rubrieken. Zo is er dossier griep, met daarin alles wat je moet weten over dit welbekende virus, vind je een verhaal over de gezondheidstrend zwemmen in koud water en lees je over Welzijn op Recept en hoe belangrijk mentale gezondheid is. En dat is uiteraard nog lang niet alles.20 december 2022 Geen categorie

Bij uw zorgverleners en bij de Alphense buurthuizen liggen binnenkort de gratis gedrukte exemplaren van het BETER magazine. In het nieuwe nummer leest u over burn-out, slaaptherapie, wel of niet overstappen van zorgverzekeraar, de Voedselbank en nog veel meer. U kunt BETER nu al digitaal lezen, door op de linkjes in dit bericht te klikken of de pdf te downloaden.

Namens alle zorgverleners van Alphen op één lijn wensen we u fijne feestdagen en vooral een gezond nieuw jaar. Ook in 2023 staan we weer allemaal voor u klaar!

Heel veel plezier met Beter!20 oktober 2022 Geen categorie

Heeft u de griepvaccinatie dag gemist op 12 oktober?

Wij geven u graag de gelegenheid deze alsnog te komen halen bij ons op de huisartsenpraktijk.
U bent van harte welkom op woensdag 9 november. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken en kunt zich melden bij de assistentenbalie.

Vrije inloop tussen 09.00-12.00 uur en 14.00-17.00 uurBij deze ontvangt u de nieuwe Beter. Daarin leest u over de pubertijd, wat doet dat met tieners en hoe kunt u helpen? Drie doktersassistenten nemen u mee in hun dynamische werkdag en u leest het verhaal van twee chronisch zieke mensen met een ongekende veerkracht. En nog veel meer. Leest u Beter liever in gedrukte versie? Vanaf volgende week is het magazine te vinden in de wachtkamer van uw zorgverlener.

Heel veel plezier met Beter!


Huisartsen het Centrum
Toussaintstraat 47a
2406 XN Alphen Aan Den Rijn

Privacyverklaring
Klachtenformulier