Nieuws


20 december 2022 Geen categorie

Bij uw zorgverleners en bij de Alphense buurthuizen liggen binnenkort de gratis gedrukte exemplaren van het BETER magazine. In het nieuwe nummer leest u over burn-out, slaaptherapie, wel of niet overstappen van zorgverzekeraar, de Voedselbank en nog veel meer. U kunt BETER nu al digitaal lezen, door op de linkjes in dit bericht te klikken of de pdf te downloaden.

Namens alle zorgverleners van Alphen op één lijn wensen we u fijne feestdagen en vooral een gezond nieuw jaar. Ook in 2023 staan we weer allemaal voor u klaar!

Heel veel plezier met Beter!20 oktober 2022 Geen categorie

Heeft u de griepvaccinatie dag gemist op 12 oktober?

Wij geven u graag de gelegenheid deze alsnog te komen halen bij ons op de huisartsenpraktijk.
U bent van harte welkom op woensdag 9 november. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken en kunt zich melden bij de assistentenbalie.

Vrije inloop tussen 09.00-12.00 uur en 14.00-17.00 uurBij deze ontvangt u de nieuwe Beter. Daarin leest u over de pubertijd, wat doet dat met tieners en hoe kunt u helpen? Drie doktersassistenten nemen u mee in hun dynamische werkdag en u leest het verhaal van twee chronisch zieke mensen met een ongekende veerkracht. En nog veel meer. Leest u Beter liever in gedrukte versie? Vanaf volgende week is het magazine te vinden in de wachtkamer van uw zorgverlener.

Heel veel plezier met Beter!20 september 2022 Geen categorie

Op woensdag 21-9-2022 is onze praktijk mogelijk op enkele momenten minder goed bereikbaar. Dit in verband met een omzetting van ons telefoonsysteem. We verwachten in ieder geval tussen 12:30 en 12:45 uur niet bereikbaar te zijn, maar ook daarbuiten kan het zijn dat u ons soms niet goed kunt bereiken.

In noodgevallen bij uiterste spoed, adviseren wij 112 te bellen. Maar in alle andere gevallen adviseren wij om op een later moment terug te bellen.

Niet-spoedeisende vragen kunt u ook stellen via een e-consult. Afspraken kunt u ook maken via MijnGezondheid.net.7 juli 2022 Geen categorie

Heerlijk, de zomer is begonnen. Er gaan veel mensen met vakantie en we hopen allemaal op mooi weer. In deze BETER  veel zomerse onderwerpen, maar ook artikelen over meer serieuze zaken. Het zal u de afgelopen weken niet ontgaan zijn dat de zorg protesteert tegen de hoge werkdruk. Het water staat tot aan de lippen. Om de druk op de zorg te verlichten kunnen we ook uw hulp gebruiken! Lees er over op pagina 10.

Wij van de redactie wensen u een fijne zomer. 

 17 mei 2022 Geen categorie

BETER magazine In een nieuw jasje! Of het nu door corona komt, door vergrijzing, door een aanstaande griepgolf of door de stroom vluchtelingen uit Oekraïne, de zorg is altijd in beweging. In deze editie van Beter leest u alles over beweging en verandering. Een klein voorbeeld is het nieuwe uiterlijk van dit blad. Om het lezen nog prettiger te maken is Beter in een frisse nieuwe jas gestoken. Wij van de redactie wensen u veel leesplezier!22 december 2021 Geen categorie

Een nieuw nummer van BETER:

Deze laatste uitgave van dit jaar staat weer vol lezenswaardige artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Over de invloed van uw darmflora (microbioom) op uw gezondheid bijvoorbeeld. En over belangrijk DNA-onderzoek door alle Alphense apotheken.

In onze vaste rubriek ‘De koelkast van…’, vindt de diëtiste bij Mevrouw Malay een koelkast vol verrassende ingrediënten uit verre landen en bij Gezondheidscentrum Lupine helpen drie ervaren doktersassistentes de huisartsen als Spreekuur Ondersteuners.

Dit alles, en nog veel meer, vindt u in deze online versie van BETER.

We wensen u veel leesplezier!


Huisartsen het Centrum
Toussaintstraat 47a
2406 XN Alphen Aan Den Rijn

Privacyverklaring
Klachtenformulier