De eerst volgende DISCO wordt gegeven op de volgende data:   

 

woensdag 1 en 8 september 2021           13.30 – 17.00 uur
Locatie: n.n.b.


Verdere details volgen nog. 

Doel

DISCO is een groepseducatieprogramma speciaal ontwikkeld voor mensen met COPD. De opzet van de DISCO-cursus is erop gericht dat iedereen expert kan worden over zijn eigen ziekte en daarmee het heft in eigen hand kan nemen. DISCO staat voor Dynamische Interdisciplinaire Selfmanagement COPD educatie. Deze cursus is voor mensen bestemd die behandeld worden voor COPD bij een huisarts die aangesloten is bij Alphen op één Lijn. Hieronder vallen huisartsenpraktijken Dillenburg, Lupine, Prelude, Het Centrum en Medzorg. 
De cursus wordt gegeven door zorgverleners die aangesloten zijn bij Alphen op één Lijn. Hierbij kunt u denken aan de huisarts, praktijkondersteuner, apotheker, farmaceutisch consulente, farmaceutisch manager, fysiotherapeut of diëtist. 
DISCO is een cursus speciaal ontwikkeld om u te ondersteunen een expert te worden op het gebied van COPD. De trainers zijn er om u te helpen uw kennis te vergroten en inzicht te verwerven in wat COPD voor u betekent, en wat u zelf kunt doen om meer grip op uw COPD te krijgen. Het programma bestaat uit twee dagdelen. Het is dan ook de bedoeling dat u op beide dagdelen aanwezig kunt zijn. Na deze twee bijeenkomsten bent u (nog) beter in staat beslissingen te nemen voor een goede zorg voor uw COPD.  

Aanmelding 

Deze DISCO bijeenkomst is alleen toegankelijk voor COPD patiënten die daarvoor onder behandeling zijn bij de huisarts en diens Praktijkondersteuner. U moet zich voor deze cursus opgeven.
Dit kan bij uw behandelend huisarts of praktijkondersteuner.

Huisartsen het Centrum
Toussaintstraat 47a
2406 XN Alphen Aan Den Rijn

Privacyverklaring
Klachtenformulier