Het Corona-vaccinatiebewijs

30 juni 2021

Als u gevaccineerd bent tegen het coronavirus, kunt u een vaccinatiebewijs krijgen. Met dit vaccinatiebewijs kunt u in Nederland toegang krijgen tot evenementen. Ook kunt u het vaccinatiebewijs gebruiken voor reizen naar het buitenland.

U kunt een vaccinatiebewijs aanmaken via https://coronacheck.nl/. Op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs vindt u het laatste nieuws over de vaccinatiebewijzen.

Veel gestelde vragen en antwoorden:

Hoe kan ik zien of mijn vaccinatie geregistreerd is?

Ga naar https://mijn.rivm.nl/vaccinaties/login en login met uw DigiD.

Mijn vaccinatie staat niet geregistreerd bij het RIVM, wat moet ik doen?

  • Bent u door de huisarts gevaccineerd? Stuur ons dan een bericht met uw vraag via MijnGezondheid.net. Of neem contact op met de praktijk.
  • Bent u door de GGD of door het ziekenhuis gevaccineerd? Neem dan met hen contact op. De huisarts kan uw vaccinatie niet registreren.

Ik ben door de huisarts gevaccineerd en mijn vaccinatie staat op de verkeerde datum geregistreerd.

Bij sommige patiënten staat de coronavaccinatie op een verkeerde datum geregistreerd. Het advies is om eerst uw tweede vaccinatie af te wachten. We verwachten dat u daarna een vaccinatiebewijs kunt aanmaken via www.coronacheck.nl. De huisarts kan de datum helaas niet aanpassen.

Ik ben gevaccineerd en wil mijn gele boekje laten stempelen (niet verplicht).

  • Bent u door de huisarts gevaccineerd? U kunt uw gele boekje door de huisarts laten stempelen. U kunt het boekje bij de huisartspraktijk inleveren en op een later moment ophalen.
  • Bent u door de GGD of door het ziekenhuis gevaccineerd? Vraag dan aan degene die u gevaccineerd heeft om het boekje te laten stempelen.

Hoe kan ik een geel boekje bestellen?

Via https://www.sdu.nl/over-sdu/producten-diensten/formulieren/mijnvaccinatieboekje en in de winkels van ANWB.

Huisartsen het Centrum
Toussaintstraat 47a
2406 XN Alphen Aan Den Rijn

Privacyverklaring
Klachtenformulier