Huisartsen in actie op vrijdag 1 juli

30 juni 2022

De huisartsenzorg staat onder druk. Daarom is er een landelijke actieweek door huisartsen in de week van 27 juni t/m 1 juli.
Huisartsen het Centrum is op vrijdag 1 juli ’s middags alleen beschikbaar voor spoedeisende zorg.

Er zijn vier belangrijke thema’s waarom wij deze actieweek nodig vinden:

  1. De huisartsen vragen meer tijd voor de patiënt. We zouden graag de ruimte krijgen om langere consulten te voeren. De zorgvragen worden steeds ingewikkelder, dit lukt ons niet goed binnen 10 minuten. De administratieve lasten zijn de laatste jaren ook erg toegenomen.
  2. De wachttijden in ziekenhuizen en de GGZ zijn enorm lang, waardoor wij onze patiënten niet goed kunnen doorverwijzen.
  3. De druk in de avond-, nacht- en weekenddiensten is te hoog.
  4. Er is voor veel huisartsen een gebrek aan voldoende en betaalbare praktijkhuisvesting. Bij het bouwen van nieuwe woningen wordt vaak onvoldoende rekening gehouden met praktijkruimte voor huisartsen. Steeds meer mensen hebben moeite om een vaste huisarts te vinden, terwijl dit juist zo belangrijk is in het Nederlandse zorgsysteem.

Deze problemen leiden er toe dat veel huisartsen hun praktijken noodgedwongen moeten sluiten voor nieuwe patiënten, ook in Alphen aan den Rijn! Sommige huisartsen willen zelfs stoppen met hun beroep.

Voor meer informatie verwijzen we u naar deze website: https://www.huisartseninactie.nl/

Huisartsen het Centrum
Toussaintstraat 47a
2406 XN Alphen Aan Den Rijn

Privacyverklaring
Klachtenformulier